Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme ja autamme mielellämme.


Vastaus
Sähkö muodostuu kahdesta eri hyödykkeestä, siirtopalvelusta ja sähköenergiasta. Sähköenergian myyntihinnan ja siirtomaksun lisäksi maksat sähkölaskussasi arvonlisäveroa, sähköveroa ja huoltovarmuusmaksua.

Siirtopalvelu muodostuu sähkön siirrosta, sähkön kulutuksen mittauksesta ja taseselvityksestä. Sähkön siirto tarkoittaa sähkön tuomista sähköverkon kautta kuluttajalle.
Vastaus
Kyllä on. Käytämme yleisesti hyväksyttyä salausta verkkoliikenteessä. Esimerkiksi henkilötietojen lähettäminen on turvallista, kun yhteys on salattu. Suojatun sivuston tunnistaa selaimen osoitekentän vieressä olevasta lukon kuvasta sekä https-alkuisesta osoitteesta.
Vastaus
Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa, ainoastaan sähköenergian hinnan voi kilpailuttaa. Sähkönsiirtoyhtiöt toimivat omalla alueellaan alue- ja jakeluverkonhaltijoina ja kuljettavat sähkön kotiisi.
Vastaus
Myyjän vaihdoksen yhteydessä ei tule sähkökatkosta. Sähkönmyyjän vaihtuminen ei aiheuta mitään muutoksia sähkönjakelussa. Hoidamme myös kaikki myyjän vaihtoon liittyvät asia puolestasi.
Vastaus
Määräaikainen sähkösopimus päättyy määräajan umpeutuessa. Sopimuksen voi kuitenkin irtisanoa esimerkiksi muuton vuoksi.